Избрани Новини

Благоевград е първата община, която ще санира сграда на пожарната

Ще бъдат осигурени и по-добри условия на работа на служителите на РСПБЗН - Благоевград

Благоевград е първата община в България, която ще санира сградата на Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението - Благоевград” по спечелен проект. Това стана ясно по време на официална пресконференция, на която участие взеха заместник-кметът по европейски проекти и програми Зорница Кралева, директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград инж. Георги Пармаков и ръководителят на проекта Костадин Георгиев. На срещата присъстваха още представители на пожарната, специалисти от общинска администрация и граждани. „Проектът е на стойност 586 500 лв. Сигурна съм, че пожарната в Благоевград ще бъде една от най- хубавите и достъпни в страната“, каза зам.кметът Кралева.
Проектът „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъп на хора в неравностойно положение в сградата на Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението - Благоевград” предвижда въвеждане на мерки за енергийна ефективност в административната сграда на РСПБЗН- Благоевград и осигуряване на достъп до сградата на хора с увреждания. Той се реализира в резултат на подписано партньорско споразумение между Община Благоевград и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” към Министерство на вътрешните работи. От своя страна в лицето на партньорите, инж. Пармаков изрази благодарността си към Община Благоевград, която е включила в Инвестиционната си програма сградата на пожарната. „Освен, че ще се подобри енергийната ефективност, ще се подобрят и условията на работа на служителите, което сред нашите приоритети“, допълни инж. Пармаков.
Само преди дни кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов даде официален старт на дейностите по саниране на сградата на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението в Благоевград. С реализацията им  ще се постигне повишаване на енергийната ефективност и редуциране на енергопотреблението в сградата, предмет на проекта. Ще бъдат осигурени и по-добри условия на работа на служителите на РСПБЗН - Благоевград, екологична и енергийно-ефективна работна среда и осигуряване на достъп на хора в неравностойно положение.След реализацията на проекта сградата на РСПБЗН – Благоевград ще постигне клас на енергийна ефективност „В“.
Обновяването на сградата ще бъде извършено по проект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъп на хора в неравностойно положение в сградата на Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението - Благоевград”, който се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020”. По него се предвиждат въвеждане на мерки за енергийна ефективност в административната сграда на РСПБЗН- Благоевград и осигуряване на достъп до сградата на хора с увреждания. Финансирането се осъществява по приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие”, процедура BG16RFOP001-1.001-039 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020 Благоевград” по ОПРР 2014 – 2020 г.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)