Избрани Новини

Почистиха района около банята в Сандански

Новините

24-02-2017, 13:05

Снимка:

Община Сандански

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нови пространства в Сандански стават синя зона

Изследват почвата- може да е лековита

Град Сандански е известен със своите минерални извори и тяхната лечебна сила. Кристално чистата, без мирис и цвят вода в минерална баня 'Мирото" привлича от години хиляди гости и жители на курортния град. Местоположението на естествената лечебница "Мирото" дълбоко в градския парк на Сандански и бурната растителност около него бяха ограничили достъпа до банята.

Растения, плевели, храсти и бурени бяха почистени и извозени на сметището край града, което откри една нова и леснодостъпна паркова част, която дори санданчани не познават.

Инициативите на общината за един своеобразен "зелен град" и развиване на парковата зона на града са сред приоритетите на цялото ръководство. Началникът на звено "Озеленяване" към община Сандански Георги Каменаров разказа, че на мястото, което разчиства заедно с целия си наличен екип, откриват блатно мочурище, образувало се поради липсата на достъп на слънце и светлина.

След цялостното разчистване на целия терен от "Мирото" до Спортния интернат по плуване се оформиха и пясъчни алеи, както и още една алея свързваща Минералната баня с  парка, която ще бъде запълнена с трошен камък.

Предстои почвата около "Мирото" да бъде изследвана, за да се установи, дали калта има лечебни свойства.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов