Избрани Новини

Служебният премиер лично е помолил главния секретар на МВР да си подаде оставката

Георги Костов бе отстранен, по искане на правителството, с указ на президента

Служебният Премиер лично е помолил главния секретар на МВР да си подаде оставката, но отрече да му е оказвал натиск. Георги Костов твърди друго - че върху него е била оказана принуда от вътрешния министър и премиер да освободи поста, поради което е сигнализирал прокуратурата, съобщава БНТ. По случая вече са разпитани трима висши полицейски ръководители, за да се установи дали на Костов е оказана принуда и дали има злоупотреба със служебно положение.

Служебният министър на вътрешните работи заяви, че не е имало лични мотиви при искането на оставката на Костов. "Няма личен мотив в моите действия, няма реваншизъм. Мотивите за искането, т.е. за доклада, който съм внесъл в деловодството на МС, са на база проверка, която е извършена за оказан натиск от него по политически причини на бивши и настоящи служители на МВР." заяви той.

Служебният премиер потвърди, че е поискал оставката на Костов, но отрече да е упражнявал натиск върху него.

На 15 февруари главният секретар Георги Костов сезира главния прокурор, че му е оказан натиск от служебния министър на вътрешните работи да подаде оставка. Допълнително депозира втори сигнал, че служебният премиер му е съобщил, че му няма доверие и го е приканил доброволно да напусне поста. Следва незабавна реакция от Сотир Цацаров, която разпорежда проверка, обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов