Избрани Новини

Борисов: Евроатлантическата ориентация на България е без алтернатива

Лидерът на ГЕРБ представи приоритетите на партията в сферата на инвестициите

Евроатлантическата ориентация на България е без алтернатива. До този момент страната ни солидарно е получила голяма финансова подкрепа от Европа благодарение на доверието, което изградихме сред нашите партньори. Това написа във Фейсбук лидерът на ГЕРБ и бивш премиер на България Бойко Борисов, презентирайки приоритетите на партията му в сферата на инвестициите.

"Средствата от ЕС представляват над две трети от публичните инвестиции на републиканско ниво, като с тях се финансират почти всички сектори: пътен, ЖП, воден, общинска инфраструктура, иновации, малки и средни предприятия, образование и наука, социална сфера, модернизация на администрациите и съдебна реформа", допълва Борисов.

"От стария програмен период (2007-2013) успяхме на усвоим 99% от предоставените ни средства. От две години работим в условията на нов програмен период (2014-2020) и разполагаме със 17,7 млрд. лева от оперативните програми, както и с 5,7 млрд. лева от Програмата за развитие на селските райони. Гарантираме, че ще продължим да работим активно за усвояване на европейски средства, както сме го правили досега", отбеляза Борисов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов