Избрани Новини

Цветанов: ГЕРБ гарантира бъдещето на Сандански и на България с реални решения

2,3 млн. бяха отпуснати от правителството на Бойко Борисов за изграждане на спортна зала в Сандански

2,3 млн. бяха отпуснати от правителството на Бойко Борисов за изграждане на спортна зала тук, защото Сандански доказа, че го заслужава. Сандански показа, че може да се развива по най-добрия възможен начин, благодарение на кмета Кирил Котев. Когато имаш добър кмет, силна изпълнителна власт и народни представители, които не късат връзката с хората по места, резултатите са налице. Това каза водачът на листата на ГЕРБ в Благоевград Цветан Цветанов по време на среща с представители на бизнеса и спортни деятели в Сандански. “Като премиер Бойко Борисов положи много усилия, за да могат да се отделят тези целеви средства”, обясни той.

Зам.-председателят на ГЕРБ обясни, че всички проекти, които е трябвало да бъдат приключени в региона, бяха блокирани при правителството на БСП. “Инфраструктурата дава сигурност по пътищата. Това е важна предпоставка за привличане на инвестиции и повече туризъм. Това води до икономически растеж”, каза Цветанов.  Той направи сравнение между постигнатото от правителството на Пламен Орешарски и от втория кабинет на Бойко Борисов. “Орешарски ни остави дефицит 5, 5% и фалирала банка. Ние постигнахме икономически растеж и ниска безработица. Когато БСП са на власт, страната ни губи доверието на Брюксел и европейската солидарност”, подчерта Цветан Цветанов.

По думите му, чрез инвестиция в образованието, се създават конкурентоспособни кадри, които да отговарят на нуждите на бизнеса. Цветанов представи акценти от предизборната програма на ГЕРБ. “Трябва да създадем образована нация и конкурентоспособност на трудовия пазар. Насърчаваме дуалното образование и връзката образование – бизнес, защото вече има недостиг на работната ръка. ГЕРБ залага на премахването на бюрокрацията, чрез намаляване на административната тежест. Адмистрацията трбява да бъде в помощ на бизнеса”, обясни той.

Цветан Цветанов подчерта, че е нужен по-решителен подход в сектор “Сигурност”. “Корупцията в последните 20 години беше най-висока през 2014 година, когато управляваха БСП, които днес твърдят, че са алтернатива на ГЕРБ. Трбябва да има видеонаблюдение по пътищата, за да прекратим тенденцията с жертви на пътищата. Искаме да избегнем контакта полицай-нарушител, за да прекратим корупционните практики”, посочи Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ бе категоричен, че партията си е взела поуки от допуснатите грешки и те ще бъдат поправени. “На тези избори всеки може да си направи равносметката има ли алтернатива на доброто управление на ГЕРБ. От всички реализирани проекти от правителствата досега е видимо, че ние постигнахме реални резултати в редица сектори. Помогнахме на Петрич с целеви средства и на всички български общини, защото знаем как да развиваме общините по най-добрия начин”, каза Цветан Цветанов.

 Kметът на Сандански Кирил Котев заяви, че ПП ГЕРБ е създала условия да се работи, да има жива икономика и заетост в страната. “ГЕРБ застана зад спорта в България и помогна за неговото развитие. Благодарение на Бойко Борисов и Цветан Цветанов бяха осигурени средствата и се сбъдна една дългогодишна мечта – Сандански да има спортна зала”, категоричен бе Котев.

“Сандански беше червена крепост, но кметът Кирил Котев показа, че нещата могат да се случат по различен начин. Трябва да бъдем честни с хората и да даваме реални решения за проблемите им. Празните обещания са запазена марка на нашите опоненти. При управлението на Бойко Борисов се работеше при несравнимо високо темпо. Държавата вървеше напред и не трябва да позволяваме да се връщаме назад в развитието си”, заяви кандидатът на ГЕРБ за народен представител от Благоевград Александър Манолов.
 
Според областния кооординатор на ГЕРБ  и кандидат за народен представител Даниела Савеклиева, партията е доказала, че знае как държавата да бъде стабилна и икономиката да дърпа напред.

Делян Добрев от ГЕРБ посочи, че това е единствената партия, която ще запази същите данъци и няма да променя осигурителната тежест. “Бизнесът го интересува държавата да не му създава пречки. Ние предлагаме забрана на администрацията да изисква каквито и да е документи, които може да получи по служебен път. Това ще облекчи бизнеса и ще доведе до икономически растеж”, обясни Добрев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)