Избрани Новини

Кукерите на Разлог разнасят славата му

Разлог участва в Струмишкия карнавал и в маскарадния фестивал "Кукерландия" в Ямбол

Разлог се представи изключително добре в два различни карнавала, които се проведоха в един и същи ден, но на стотици километри един от друг.

Самодейният театрален състав към НЧ „15.09.1903-1909“ за втора поредна година представи Разлог на Международния карнавал в Струмица. С различни от традиционните български костюми, актьорите много успешно се вписаха в пъстрия струмишки парад събрал образи и цветове от цял свят. Идейната хореография, красивите костюми и маски, както и доброто изпълнение, получиха комплиментите на домакините и гостите на Струмица. Театралите взеха участие в карнавала в Струмица с помощта на Община Разлог, а на място те получиха подкрепа от зам.кмета по социалните дейности инж. Венцислав Гърменов, д-р Мария Копанарова, председател на ОбС-Разлог и финансовия директор на общината Тодор Дамянов.

В същия ден Сборна кукерска група от 7-те квартала на Разлог взе участие в Маскарадния фестивал „Кукерландия“ в Ямбол, в който дефилираха общо 64 групи от страната и чужбина. Разложката група представи обичая по гонене на злите сили, който се изпълнява в началото на годината.
Маскарадният фестивал в Ямбол се провежда всяка година между Месни и Сирни Заговезни. Международното събитие завладява града, който се оглася от десетки хиляди звънци на маскарадните групи, а маските и пъстроцветните костюми придават невероятна красота. Всяка от маскарадните групи преминава през погледите на журито и зрителите, представяйки своята уникалност. По време на 4-дневния фестивал в Ямбол цари приповдигната атмосфера, съпътстваща от различни прояви - базари, конкурси, атракции.

За своето участие Сборната кукерска група от Разлог, водена от Нина Кисова, н-к отдел „ОКМДС“, получи диплом за участие и покана отново да участва в невероятното мероприятие следващата година. Предстои изява във Фестивала на маскарадните игри в Стара Загора, където групи от цялата страна ще представят традиционни зимно-пролетни игри на площада пред общината.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов