Избрани Новини

Гимназисти от Разлог отличени на национален ученически конкурс

В тазгодишното издание на конкурса са се включили рекордните 250 ученика от цялата страна

Три гимназистки от Средно училище „Братя Петър и Иван Каназиреви” в Разлог са наградени в Осмия национален ученически конкурс, посветен на тема „10 години България в ЕС: резултати и предизвикателства”.

На тържествената церемония в Дома на Европа в столицата евродепутатът Мария Габриел връчи голямата награда - посещение в Европейския парламент в Брюксел - на деветокласничката Дана Мицина. Поощрителна награда – посещение в Народното събрание, спечелиха ученичките Стефания Дърпатова и Ива Корунчева.

Евродепутатът връчи и специална грамота на разложкото школо за най-голям брой участници в конкурса. Общо от учебното заведение в конкурса са участвали 24 ученика, мотивирани от преподавателя си по история и цивилизация Соня Крънчева.

В тазгодишното издание на конкурса са се включили рекордните 250 ученика от цялата страна. Общо 12 участници в двете възрастови категории са удостоени с голямата награда посещение в Европейския парламент в Брюксел.

Творбите на учениците са оценявани от авторитетно жури с членове Мария Габриел, проф. д-р Ингрид Шикова – един от основоположниците на специалност "Европеистика" в Софийския университет, Надя Барух - директор и главен редактор на националното издателство за образование и наука към Министерството на образованието и науката „Аз Буки", Милена Милотинова – журналист и водещ на предаването „Брюксел 1“ по телевизия BulgariaOnAir и Теодор Стойчев - ръководител на Информационното бюро на ЕП в България.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов