Избрани Новини

Най-дългото хоро ще се извие в Сандански днес

Концертът е от 18:00 часа на площад "България“

Народно читалище „Отец Паисий” и самодейните фолклорни групи и  състави в Сандански канят на най-дългото хоро в град Сандански по повод Деня на самодееца. В концерта, който ще се състои днес от 18:00 часа, на пл. „България“, участие ще вземат фолклорни формации от община Сандански – Ансамбъл за народни песни и танци „Никола Вапцаров”, танцов състав „Празник”, фолклорна формация „Славей”, детски танцов състав „Звездица”, клуб за народни танци „Магия от Пирина”, фолклорни танцови школи „Македонци”, клуб по народни танци и хора „Македонска хубост”.

Първи март е традиционен празник на любителското художествено творчество. Денят на самодееца е празник, обединяващ хора с различни професии, възраст и пол, но всички водени от любовта към традиционното и съвременното изкуство и фолклор. Това е празник за хората, които не жалят сили и време, за да работят за запазването на непреходните българските традиции и култура.

Общината приканва жителите и гостине на град Сандански да се хванат заедно, ръка за ръка, на най-дългото самодейно хоро. И за пореден път да покажат, че магията на българските народни песни и танци е жива и е неразделна част от фолклорните ни традиции, съхранили ни и до днес.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов