Избрани Новини

Синдикални организации помагат на безработни в Благоевградско

45 безpaбoтни млaдeжи и хopa в пpeдпeнcиoннa възpacт щe бъдaт oбyчeни пo пpoeкт нa КНСБ “Шанс за работа”

45 безpaбoтни млaдeжи и хopa в пpeдпeнcиoннa възpacт от община Благоевград щe бъдaт oбyчeни зa помощник-възпитатели и озеленители пo пpoeкт нa КНСБ “Шанс за работа”, информира БНТ. Обучението е в рамките на 300 часа в реална работна среда, а след приключването му половината се очаква да бъдат назначени на работа за 3 месеца, съобщиха oт Регионалния съвет на КНСБ в града.

Проектът на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) се реализира в три общини от областта – Благоевград, Гоце Делчев и Петрич и ще обхване 90 души. Те ще получават заплащане в размер на 8 лева за всеки ден от обучението си.

Емануил Манолов, председател на Регионалния съвет на КНСБ в Благоевград: “В Община Петрич ще има една група, която ще бъде за озеленители от 15 човека, в Община Гоце Делчев ще направим една група от помощник-възпитатели и озеленители и в Благоевград ще бъдат две групи озеленители и една група помощник-възпитатели.”

От следващия месец безработни ще се обучават и по други програми с участието на Търговско промишлената палата и Съюза за стопанска инициатива, съобщиха от Регионалната служба по заетостта в Благоевград.

Станислава Поповска: „Различните специалности са оператор на компютър по специалност текстообработка, продавач консултант, камериер и портиер, пиколо по специалност хотелиер.”

През последните 5 години над 500 души са преминали обучения посредством курсовете организирани от Регионалния съвет на Конфедерацията на независимите синдикати в България.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов