Избрани Новини

Фандъкова: Енергийна ефективност на училищата е важна за околната среда

Мисия София

03-03-2017, 05:58

Снимка:

Пресцентър СО

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фандъкова със специалната награда "Света София" на Зонта "Света София"

Очаква се ефектът от мерките за енергийна ефективност да бъдат около 50% спестени средства

Изпълнени са мерки за енергийна ефективност на сградата на 90 училище в ж.к.“Люлин“ 2. Въвеждането на мерки за енергийна ефективност е важна част от политиката на Столична община за по-чиста околна среда, както и за намаляване на разходите за отопление и осветление. Продължаваме с работа по един от най-важните за София приоритети – образование. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на санирането на 90-то училище в „Ген.Хосе де Сен Мартин“ в ж.к.“Люлин“ 2. На проверката присъства и кметът на район „Люлин“ Милко Младенов.
Столичното училище пострада при земетресението през 2012г. Оттогава Столична община и район „Люлин“ извършват сериозни инвестиции в конструктивно укрепване и осигуряване на сигурността на сградата. Досега са инвестирани общо над 2.4 млн. лева от бюджета на Столична община в сградата. Тази година с проект по Националния доверителен екофонд е направено и саниране на училището. Очаква се ефектът от мерките за енергийна ефективност да бъдат около 50% спестени средства, които ще останат за училището.
За последните две години освен това училище в София е извършена цялостна енергийна ефективност в 10 училища, а през 2017г. е предвидено да бъдат извършени дейности за повишаване на енергийната ефективност в още 16 училища.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов