Избрани Новини

Кирил Калфин: Предлагаме реалистична и изпълнима програма

"С нея могат да бъдат увеличени пенсиите и доходите", заяви водачът на листата на ГЕРБ - Кюстендил

"Това, което направихме ние, от ПП ГЕРБ, е реалистична програма, която се базира на икономическото развитие на страната - стабилна икономика, безработица на нива под 8%, БВП - над 3% и високи приходи в бюджета; увеличаване на инвестициите, оттук увеличаване на заетостта и намаляване на безработицата. Това са резултати, на които ние можем да се базираме и от тук насетне да вървим напред. От тук насетне можем да мислим за увеличаване на пенсиите, за увеличаване на минималната и средна заплата." Това заяви водачът на листата на ГЕРБ в Кюстендилска област Кирил Калфин по време на среща с жителите на община Кюстендил.

На срещата с гражданите присъства и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който бе придружен от министрите в кабинета “Борисов 2” и водачи на листи Томислав Дончев и Владислав Горанов. Кандидатите от листата на ПП ГЕРБ в област Кюстендил също бяха там - Ивайло Константинов, Виктор Янев, Радослава Чеканска, Михаела Крумова, Мая Спасова, Марта Желязкова - Копанарска и Даниела Стоянова.

"Знаете, че когато в едно семейство има дългове, има кредити, то се стреми да ги разплати. Това направи и българското правителство при Борисов. Разплати това, което се дължеше, и то не по наша вина. Сега, след като имаме този икономически ръст, след като са изчистени тези икономически дългове от над 6 млрд. лв., можем да мислим за социална политика. Икономическият ръст води до по-високи доходи, от там до по-големи вноски в НОИ, а след това и до по-високи пенсии. Няма ли силна икономика - няма и развитие в държавата”, бе категоричен Кирил Калфин.

По отношение на предизборната програма и обещанията на БСП, водачът на листата на ГЕРБ в Кюстендилска област коментира: "Представиха ни една програма - програма, която е леко четиво и действа приспивателно, в която няма нищо конкретно и няма сериозна икономическа обосновка."

Кирил Калфин посочи още, че изборите на 26-ти март ще бъдат много тежки - тежки, защото политическите опоненти от БСП водят една непочтена и некоректна предизборна борба, с която се опитват да манипулират и да въвеждат в заблуждение българските граждани.

"Започнаха с язовирите - че ВЕЦ-овете не могат да произвеждат електроенергия;  че евросредствата ще бъдат спрени; стигнаха и до ревизия на министерствата. Оказа се обаче, че имаме и електроенергия, и вода в язовирите, и ВЕЦ-овете работят, а евросредствата се спират само когато БСП са на власт. Ревизиите показаха, че нашите министри са работили законосъобразно.Така че, очакванията на БСП, че ще се получат грандиозни скандали в министерствата, ръководени от наши министри - не се получиха. Манипулацията им удари на камък", бе категоричен водачът на ГЕРБ в Кюстендилска област Кирил Калфин.

Кметът на община Кюстендил Петър Паунов посочи, че е време отново да се застане зад ясна кауза, която да върне България на пътя на съвременните държави. Паунов бе категоричен, че екипът на ГЕРБ е доказал, че мечтите могат да бъдат превърнати в реалност. "За щастие, този екип съумя да работи два мандата, но, за съжаление, те не бяха пълни и затова дереджето на България сега е такова”, каза още кметът на Община Кюстендил. Според Паунов, този екип е съумял да говори не само за своите успехи, но и за смирението.

„Без притеснения заставам зад този екип. Мога да бъда само горд, че съм имал възможност да работя с тях. Кюстендил и региона са срещали подкрепа за всяко едно от своите начинания”, посочи още Петър Паунов.

На срещата с Бойко Борисов в Кюстендил присъстваха и кметовете на общините Дупница, Сапарева баня и Рила - инж. Методи Чимев, Калин Гелев и Георги Кабзималски.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)