Избрани Новини

Обсъдиха провеждането на Балканска лига по баскетбол

Спорт

03-03-2017, 10:29

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Участие взимат 10-12 отбора от държави на Балканския полуостров

Провеждането на Балканска лига по баскетбол в многофункционална спортна зала „Колодрум“ обсъдиха кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и основателят и спортен директор на международното състезание Шай Щрикс.
На срещата бяха и заместник-кметът „Спорт, младежки дейности и социална политика“ Георги Титюков, президентът на „Академик Бултекс 99“ Васил Врачев и старши треньорът Асен Николов.
„Харесвам състезателите на Пловдив. Влагат много голямо сърце с играта“ сподели впечатленията си Шай Щрикс. “Балканската лига, която организираме, се печели от този отбор, който заслужава“, увери той.
Състезанието се провежда всяка година, стартът се дава през месец октомври, а финалите са април, следващата година. Участие взимат 10-12 отбора от държави на Балканския полуостров. За първи път се провежда през 2008 година, като идеята е отбори без сериозни бюджети за европейски турнири все пак да могат да играят в подобен.
„Организиране на срещи от надпреварата в Пловдив ще се отрази добре и на града, но и на българските отбори като цяло“, заключи Щрикс.
Идеята е при участие на „Академик  Бултекс 99“ в Балканската лига домакинските мачове да се провеждат в многофункционална спортна зала „Колодрума“, като по този начин се върне славата на Пловдив като град на баскетбола.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов