Избрани Новини

Нова е-услуга в библиотеката в Благоевград

Регионалната библиотека изпълнява проект за правна информация

Регионална библиотека „Димитър Талев”, гр. Благоевград започва изпълнението на проект „Правна информация в обществените библиотеки“, осигурен от фондация "Глобални библиотеки - България" и финансиран от посолството на САЩ в България.

Проектът ще пилотира нова е-услуга в библиотеките, като по този начин повиши капацитета им на информационно-образователни центрове в местната общност. Той ще се реализира в партньорство със студентската правна клиника към Юридическия факултет на УНСС. Дейностите са насочени към подобряване на достъпа до правосъдие на българските граждани, чрез повишаване на правната им култура и грамотност. За целта ще бъде изградена система за онлайн заявки и запитвания. Чрез нея гражданите ще могат да получават безплатно отговори на своите въпроси от студентите в правната клиника. Те ще бъдат правно ориентирани как да решат своите казуси самостоятелно, чрез адвокатска услуга, чрез безплатна правна помощ по съответния ред или по друг начин.

Проектът се реализира със съдействието на Регионалните библиотеки в Кюстендил, Враца и Видин, общинската библиотека в Самоков и читалищната библиотека в Ботевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)