Избрани Новини

"Юлен" АД отговори на новосформирания сив транспортен сектор

Мисия Банско

06-03-2017, 16:13

Снимка:

ЮЛЕН

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цените на лифт картите в Банско падат с 20 процента от 15 март

Сезира Държавната автомобилна инспекция

Във връзка със създалата се ситуация около прекратяването на 15-минутния свободен достъп до паркинга на начална станция на кабинковия лифт в Банско, концесионерът на ски зоната държи да изясни следното:

Решението бе взето само и единствено заради превърналите се в практика незаконни превози до Бъндеришка поляна и след многобройни оплаквания от клиенти. "Юлен" АД твърде дълго търпя около 30-40 буса да действат нелегално като организирани транспортни фирми, при положени, че разполага със свои 10 лицензирани и гарантира безплатния превоз до пистите при закупени ски карата или билет за лифта. Възползвайки се от опашките, създавани заради генералния проблем от липсата на втора кабинка, както и от 15-те минути свободен достъп до паркинга, тарикатите принуждаваха туристите (предимно чужденците) да плащат по 10 лева на човек, за да ги извозват. В случай че не съумяваха да съберат мераклии на 14-ата минута от престоя си на паркинга, го напускаха и се връщаха обратно за поне нови 15 минути. Простите сметки на това безочие показват, че по 10 души за минимум 8-9 курса на ден носят по 800-900 лева чиста печалба, при това без никакви данъци.

"Юлен" АД информира за случващото се Държавна автомобилна инспекция и след поставянето на пост на изхода на Банско бусове спряха да минават.

Така, за да сложи край на "кражбите" от туристи, както и да не осигурява терен на новосформирания сив транспортен сектор, концесионерът затвори свободния достъп до паркинга, което, от своя страна, създаде трудности на лоялните туроператори и техните клиенти.

"Юлен" АД обаче показа добра воля да реши и този проблем, като предложи в оставащите 40 дни до края на сезона желаещите да ползват паркинг неограничено и да плащат по 5 лева на ден, точно колкото е таксата на 45 хотела, закупили пакети за паркомясто в началото на зимата.

Запазвайки доброто си име и интересите на своите клиенти, концесионерът се извинява за създадените неудобства.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов