Избрани Новини

Каратеки от Сандански защитиха черен колан

Каратеките са ученици от Спортното училище в града

На 3 и 4 март в София се проведе европейски квалификационен инструкторски курс, който е част от Държавния Спортен Календар на Българска Федерация Шотокан Карате –  До. Сред изявените инструктори от България, Македония и Англия на курса присъстваха и трима от инструкторите на Клуба за източни Бойни изкуства "Спартак" - Сандански. 

Курсът се проведе под ръководството на ханши Садашиге Като, 9 дан – шеф инструктор на Международната Японска Карате Асоциация (IJKA) и инструкторите – шихан Лъчезар Ненов, 6 дан-шеф инструктор на IJKA България и шихан Глигор Глигорски, 6 дан– шеф инструктор на IJKA Maкедония.      

В рамките на курса се проведе изпит за майсторски степени по Шотокан Карате – До. Трима каратеки защитиха майсторска степен – 1-ви дан, като двама от тях бяха близнаците Симеон и Кристиян Гаврилови, ученици от Спортно училище - Сандански. 

Особено щастлив бе старши инструкторът на клуба за източни бойни изкуства "Спартак" Костадин Чепандов, 3 дан и преподавател по Шотокан Карате – До в Спортното училище, тъй като това са номер 4 и номер 5 –  майстори по карате, които той е подготвил за спортната общественост в Република България.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)