Избрани Новини

Георги Икономов: Крайно време е новият план за управление на НП "Пирин“ да бъде приет

"Ние трябва да дадем шанс да стигне до там, а не на всеки етап да се опитваме да го спираме“, коментира кметът на Банско

Крайно време е новият план за управление на Национален парк „Пирин“ да бъде приет. Това каза за "Фокус" Георги Икономов, кмет на Банско, във връзка с решението на Министерството на околната среда и водите за отмяна на предварителното изпълнение на плана за Национален парк „Пирин“. Георги Икономов допълни, че полезният ход е министерството да следва нормативните и законови процедури по приемането и прилагането на планове за управление.
„Новия план за управление, който отговаря на заданието и е преминал през всички обсъждания на различни кръгли маси, му предстои приемането във висшия екологичен орган. т. е. - Висшия експертен съвет по екология, и след това - приемането му от Министерски съвет. Ние трябва да дадем шанс да стигне до там, а не на всеки етап да се опитваме да го спираме“, коментира Георги Икономов.
Той добави, че няма как да се развиваме, нито в туризма, нито в зимните спортове, когато с всяко сериозно инвестиционно предложение следва отпор от еко защитници. Той уточни, че целият процес е базиран на нормативни документи, но не трябва планът да бъде спиран.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов