Избрани Новини

В трето поредно домакинство водачът Марица посреща втория в класирането

Време е и за последния кръг на редовния сезон в Националната волейболна лига за жени

Време е и за последния кръг на редовния сезон в Националната волейболна лига за жени. По регламент всички срещи от кръга се играят по едно и също време – 17:30 б.в. днес, 7 март. В една от тях първият в класирането Марица (Пловдив) посреща втория ЦСКА (София) в зала Пловдивски университет и това е третото поредно домакинство за момичетата на Иван Петков, в което им гостува вторият във временното класиране. В предишните си два мача в Града под тепетата маричанки победиха с по 3:0 Раковски (Димитровград) и Казанлък Волей (Казанлък), които тогава им бяха първи подгласници в таблицата.

В другата среща днес, Казанлък Волей (Казанлък) посреща Славия (София) в спор за четвъртото място. За останалите два мача ще бъдат присъдени служебни резултати. Раковски (Димитровград) ще спечели гостуването си на отказалия се от участие с 3:0 (25:0, 25:0, 25:0) и ще изпревари ЦСКА за второто място, което ще направи победата над Марица с 3:0 или с 3:1 задължителна за софиянки, ако искат да си върнат позицията в подножието на върха. Червените имат 9 победи и 25 точки, а след служебната си победа днес димитровградчанки ще имат 10 победи и 27 точки.

“Надявам се сега по някакъв начин да можем да се противопоставим на Марица. Имаме шанс и за второто място, ако спечелим в Пловдив”, каза треньорката на ЦСКА Юлия Иванова в интервю след последния мач на софиянки, в който те победиха Казанлък с 3:0 и си осигуриха място в тройката. “Имахме един много тежък първи полусезон, в който Ралина Дошкова отсъстваше заради проблем в ахилеса. Радва ме, че сега показва каква може и трябва да бъде нейната роля в отбора. Имаме и други много добри момичета, които показват възход в развитието си. Надявам се да вървим все така във възходяща линия.”

С 13 победи и 39 точки от 13 мача, шампионките от Пловдив са твърд първенец от редовния сезон и вече гледат към полуфиналите след близо месец и половина. Амбицията им обаче е да преминат през целия шампионат, без да губят точки, и гледат на днешния двубой с ЦСКА като на всички останали – с мисъл за чиста победа. Въпреки че отдавна са се бетонирали на върха, Жълто-сините дадоха да се разбере, че нямат никакво намерение да превключват на по-ниска предавка и мачът им с Червените не прави изключение.

Билетите за мача Марица - ЦСКА се продават онлайн и в цялата мрежа на Ticketportal, като ще се предлагат и на място в залата преди мача. Цената на билета е 3 лева, а за ученици и пенсионери входът ще е безплатен.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов