Избрани Новини

Бах, Скарлати, Казанджиев и Кларк ще слушат през май в Кюстендил

Класическият концерт е с участието на младите изпълнители Светлин Христов – пиано и Велян Ванков – виола

На 9 май 2017 г. от 18:00 ч. читалище „Братство 1869” Кюстендил организира Класически концерт с участието на младите изпълнители Светлин Христов – пиано и Велян Ванков – виола. В Голямата зала на читалището ще прозвучат произведения от Бах, Скарлати, Казанджиев и Кларк.

Светлин Христов завършва НУИ "Проф. В. Стоянов" - Русе със специалност пиано. Продължава обучението си в НМА "Проф. П. Владигеров", като паралелно изучава пиано, композиция и оркестрово дирижиране. Участвал е в множество концертни програми като солист, камерен изпълнител, както и като член на оркестър. В началото на 2015 г. прави дебюта си като диригент на Академичен симфоничен оркестър. Негова музика е звучала в различни концертни програми и участия в страната и чужбина.

Велян Ванков завършва НМУ "Любомир Пипков" и НМА "Проф. П. Владигеров". Изучавал е виола и камерна музика. Посещавал е часове по оркестрово дирижиране. Като виолист е бил солист на Видинска филхармония, Академичен симфоничен оркестър, Студентски камерен оркестър. Има награди от множество национални и международни конкурси



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов