Избрани Новини

Община Благоевград осигурява работа на 20 души с увреждания

Работата е по проект за 18 месеца

Управляващият орган на ОП "Развитие на човешките ресурси" одобри проект за подобряване на социалните услуги на територията на града и малките населени места в община Благоевград. Той е насочен към осигуряване на възможност за трудова реализация на хора с увреждания и техните семейства. Акцентът е поставен върху подкрепа не само за хората от Благоевград, а и за тези, които живеят в малките населени места на общината.

Чрез реализацията на проекта, ще бъде осигурена заетост на 20 души с увреждания. За целта ще бъдат адаптирани и оборудвани работни места в кметствата на села в община Благоевград, както и ще бъде осигурен специализиран транспорт от и до работното място.

Проектът е на стойност 248 295.56 лв. Той е с наименование „Пространство за равен шанс“ по Процедура № BG05M9OP001-2.005, „Активно включване“.

Водеща организация по проекта е Община Благоевград, като дейностите ще се реализират в партньорство със сдружение "Асоциация за европейското развитие на българското село". Срокът за изпълнение на проекта е 18 месеца.

Проект "Пространство за равен шанс" предвижда още реализиране на комплексни дейности за мотивиране и насърчаване на участието на пазара на труда на хора, полагащи грижи за свои близки. За тях ще бъде осигурено безплатно трудово-правно консултиране, медицинска, социална, образователна и психологическа подкрепа.

В проекта има предвидени средства за създаване и функциониране на различни ателиета, в които деца с увреждания ще могат да се включват в различни занимания, съобразно специфичните си нужди. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов