Избрани Новини

Д-р Камбитов изненада ръководители на детски заведения с красиви рози

Директори на детски градини: Благодарим на д-р Камбитов за грижата към децата на Благоевград

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов проведе редовна среща с директорите на детски градини на територията на община Благоевград. В знак на признателност към труда на целия педагогически персонал, кметът Камбитов изненада ръководителите на  детските заведения с красиви рози в деня, посветен на жената. По време на срещата в кабинета на д-р Камбитов,  бяха обсъдени въпроси, свързани с подобряване на условията в детските градини, както и такива, засягащи колективния трудов договор.  Кметът увери директорите, че възнагражденията, които ще получава персоналът в детските градини, са съобразени изцяло с националния колективен договор, считано от дата 1януари, но по-важното според него е, че въпреки намаления брой с 98 деца, което води до намаление на държавната субсидия с 205 000 лева,  Общината ще осигури финансиране и няма да допусне съкращаване на хората, работещи в детските градини.
„Изключително сме признателни за толерантността, за загрижеността и вниманието, с което кметът д-р Атанас Камбитов се отнася към децата на Благоевград. Благодарни сме, че ние, директорите на детските градини, можем да поставим всеки един проблем без притеснения и страх и знаем, че той ще бъде решен. В резултат на целенасочената политика на кмета Камбитов, децата имат отлични условия, хранят се здравословно, изцяло съобразено с изискванията на Министерството на здравеопазването. Материалната база непрекъснато се подобрява“, коментира директорът на ОДЗ 3 „Усмивка“ Василка Колчева.
От своя страна директорът на ДГ „Света Богородица“ Димитрина Шопова добави: „Спокойни сме, защото знаем, че насреща имаме екип, с който можем да разрешим всеки проблем. С такъв екип се работи уверено“, коментира Димитрина Шопова.
По време на срещата бяха обсъдени мерки за подобряване на условията за отглеждане и възпитаване на децата, както и предстоящи ремонтни дейности  в детските заведения през летния сезон.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов