Избрани Новини

В ЮЗУ представиха "Началото на живота"

Прожекцията премина при голям интерес

Новаторският документален филм "Началото на живота" бе представен на кинолектория, проведена в Югозападния университет "Неофит Рилски" – Благоевград. Събитието бе открито от проф. д.н. Валентина Миленкова – ръководител на катедра „Социология“. Целта на кинолекторията бе да провокира дискусия по въпросите свързани с ранното детско развитие, грижите за децата, възможностите да се създаде една по-добра среда за тях, майчинството, бащинството и родителството като цяло.
Филмът предизвика изключителен интерес сред студенти, преподаватели и представители на местни институции и организации. Сред присъстващите бяха студенти  от специалностите „Социология“, „Психология“, „Политология“, „Връзки с обществеността“, „Физическо възпитание и спорт“, както и преподаватели от Философския факултет. В мероприятието се включиха и Александър Балев – директор на дирекция „Социално подпомагане“, гр. Благоевград, Зорка Котузова – социален работник в отдел „Закрила на детето“, Йорданка Шопова от екип „Приемна грижа“ към Община Благоевград, Евелина Клисарска и Костадина Боргиева – социални работници в Общностния център за ранно детско развитие – Благоевград, Милка Данчова – психолог в Регионална здравна инспекция – Благоевград, Любка Костадинова – секретар на Местната комисия за борба с трафика на хора в Благоевград, Даниела Миланова – председател  на Сдружение “Заедно за успех”, с. Бараково, Димитър Татарски – съосновател на Характер.бг.
Събитието, посветено на ранното детско развитие, бе организирано от катедра „Социология“ към Философския факултет.
Филмът, заснет в Аржентина, Бразилия, Канада, Франция, Италия, Кения и САЩ, е създаден с подкрепата на УНИЦЕФ, фондация „Мария Сесилия Сауто Видигал”, фондация „Бернард Ван Лиър” и институтът „Алана”. 
"Началото на живота" е фокусиран върху значимостта на ранното детство като период, който оставя траен отпечатък върху детето и неговото социално, когнитивно и емоционално развитие. Продукцията е подкрепена  от УНИЦЕФ, фондация „Мария Сесилия Сауто Видигал”, фондация „Бернард Ван Лиър” и институтът „Алана”.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)