Избрани Новини

И в Благоевград стартира "Заедно за Европа"

Инициативата отбелязва три значими годишнини

Инициативата се провежда едновременно в цялата страна и е посветена на отбелязването на три значими годишнини – 60 години от създаването на Европейската икономическа общност и Европейския социален фонд, 10 години от присъединяването на България към ЕС и 6 години от създаването на мрежата от Областни информационни центрове.
Конкретните дейности на Областния информационен център Благоевград са няколко: започна фото-конкурс на тема „Европа в моя регион 2017“, с който организаторите искат да привлекат вниманието на обществеността и най-вече на младите хора върху резултатите от изпълнението на проекти, финансирани с европейски средства на територията на област Благоевград. Най-добрите снимки ще бъдат подредени в изложба. Предвидени са и атрактивни награди. 

От 13 до 22 март, експертите на ОИЦ - Благоевград ще проведат информационни срещи с ученици от горните класове на училища от  14-те  общини в областта. В интерактивна форма младежите ще бъдат запознати с ползите от членството на България в ЕС и с предстоящото българско Председателство на Съвета на ЕС през 2018 г..

Предвидена е също и инициатива за отбелязване на 60-та годишнина от създаването на  Европейския социален фонд. Хора, получили финансиране от фонда, ще разкажат личните си истории, които ще бъдат обединени под надслова "60 години от и за хората".  Две от най-вълнуващите интервюта ще бъдат включени в електронна книга със същото заглавие.

Кампанията „Заедно за Европа“  ще завърши в Деня на Европа - 9-ти май, с празнична програма и с ден на отворените врати в  ОИЦ Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов