Избрани Новини

Александър Манолев се срещна с шивачки в Сандански

Кандидатът за народен представител: Минималната работна заплата ще нарасне на 650 лв. при следващо управление на ГЕРБ

Политическа партия ГЕРБ се ангажира с постепенно увеличение на минималната работна заплата, като в рамките на следващ управленски мандат тя ще нарасне на 650 лв. Това каза кандидатът  за народен представител в Благоевградска област Александър Манолев по време на среща със заетите в шивашката индустрия в община Сандански.

„Единственият път за бъдещето на България е увеличаване на доходите на населението. Но това трябва да стане постепенно и като се създадат повече възможности за работодателите“, посочи Александър Манолев. По думите му Сандански и регионът имат много добри перспективи за развитие на леката промишленост, като с изграждането на АМ „Струма“ ще се даде нов икономически тласък. „По-бързо придвижване означава повече поръчки, инвестиции и нови работни места. Затова основен ангажимент на ГЕРБ е бързото завършване на магистралата -  нещо, което ще бъде и основен приоритет в моята работа“, допълни той.

„Трябва да се стремим да разширим позициите, които вие с вашите усилия извоювахте в шивашката индустрия и да привлечем повече инвестиции и поръчки от Централна и Западна Европа“, подчерта той. Заетите в сектора са доказали, че могат да отговорят на изискванията и на най-взискателните клиенти, а по-висококачествено производство означава и по-добро заплащане, стана ясно от думите му.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов