Избрани Новини

Децата на Белица се грижат за природата

Работят по проект "Екологичното образование на младите хора – мост към устойчиво развитие на местната общност”

Ефектът от извънучилищните дейности, свързани с екологичното възпи...тание на подрастващото поколение и прекия им контакт с природата, за добиване на знания и умения за опазване на природното многообразие в родния край и пълноценното общуване помежду им бе постигнат с организираните дейности по проект„Обичам природата – аз участвам” , програма „Глобални библиотеки – България”, "Библиотеката - активен участник в обществения живот" на читалищна библиотека при НЧ „Георги Тодоров-1885” в партньорство със СУ „Св.св.Кирил и Методий" - Белица.

Създадените социални контакти на целевата група утвърждават ролята на читалищната библиотека, като естествен център за общностно развитие.

Учениците с голям интерес започнаха изготвянето на хербарии от защитени видове растения, които събираха в рамките на три месеца. Запознаха се и с магнитното табло „Природата и нейното опазване”. На таблото с помощта на повече от 100 магнитни фигури разиграха ситуации за опазване на гората и морето .
Предназначението на магнитното табло е разиграване на колективна игра, предназначена за развитието на различни области. Навици за защита на природата , логическо мислене , внимание и памет.
Едновременно с това учениците подготвят информационен и снимков материал за създаване на информационен под сайт към сайта на читалище „Георги Тодоров-1885” с името „Природният феномен - Белица” за създаване на брошури и плакати в изпълнение на дейностите в проекта.

Този проект се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „Библиотеката – активен участник в обществения живот”, в изпълнение на договор РД11-00-115/24.06. 2016 г. с Министерство на културата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов