Избрани Новини

Мечките от парка в Белица вече се будят

Животът

13-03-2017, 09:00

Снимка:

Парк за танцуващи мечки

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Парк за танцуващи мечки" е с ново работно време

Габи още спи

Очаква се всички мечки да се събудят до края на месеца.

15 от общо 26 мечки в Парка за танцуващи мечки край Белица вече се събудиха от зимен сън, информира Дарик. Сред будните мецани е и най-младият обитател Монти, който за пръв път в живота си заспа зимен сън, а сред спящите животни е Вела, която е абсолютен рекордьор в зимния сън. Преди четири години тя спа шест месеца. Очаква се всички мечки да се събудят до края на месеца.
Тази година 16 мечки са ползвали свои леговища за сън, вместо в изкуствена бърлога, застлана със слама, което е показател, че вече се адаптират към естествените си инстинкти за оцеляване в природата и се чувстват добре.
Със събуждането им започва и тяхното захранване. В менюто е включена храна, богата на витамини, която да помогне на животните бързо да възстановят изгубените килограми през зимата.
Паркът за танцуващи мечки отново отваря врати за посетители на 1 април, а таксите си остават същите - 6 лева за възрастни, 4 лева за деца, а за групово посещение – за възрастни таксата е 4 лева, за деца 2 лева. Работното време ще бъде от 12.00 до 18.00, а през юни то ще бъде удължено.
  



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)