Избрани Новини

Водачът на листата на ГЕРБ - Кюстендил Кирил Калфин се срещна с жители на Сапарева баня и Бобошево

Калфин обясни основните приоритети в различните сектори, заложени в програмата на ГЕРБ

Водачът на листата на ГЕРБ за област Кюстендил Кирил Калфин се срещна с жители на общините Сапарева баня и Бобошево, като на срещите присъстваха и останалите кандидат-депутати от ГЕРБ за 10-ти избирателен район.

По време на разговорите с граждани, Калфин обясни основните приоритети в различните сектори, заложени в програмата на ГЕРБ. Пред присъстващите той посочи, че в резерва има близо 14 млрд. лв., които са събрани от правителството на Борисов. "Спомняте си, когато преди 2 години Орешарски бе на власт, всичко бе разпиляно. Надявам се хората да не допуснат подобно нещо отново", каза той.

Във връзка с успешната програма на ПП ГЕРБ за многофамилните жилищни сгради, Кирил Калфин посочи, че "санирането е за всички и във всеки саниран блок живеят не само хора на ГЕРБ." "Когато започна тази кампания, опонентите ни бяха категорично против. Манипулираха, че ще се вземах жилищата на хората, че ще се краде. Видя се категорично, че такова нещо няма", заяви той.

"Ние си позволяваме да кажем, че ще увеличим заплатите, защото имаме реални цифри, които показват растеж на икономиката, увеличаване на БВП и намаляване на безработицата. До края на управленския мандат минималната работна заплата ще стане 650 лв., а средната - 1 500 лв. Това не е лъжа. Защото, след като разплатихме наследени над 6 млрд. дългове, можем да мислим за социалната политика и образованието", обясни водачът на листата на ГЕРБ в Кюстендилска област.

Кирил Калфин посочи, че в програмата на ГЕРБ е заложено да се работи в посока свикване на Велико народно събрани, промяна в Конституцията и отпадане имунитета на депутатите, както и приемане на антикорупционния закон.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов