Избрани Новини

Измамник, обрал хазяите си, остава в ареста

Крими

14-03-2017, 11:01

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Срещу Росен Д. има още висящи производства за измами и обсебване

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 32-годишен мъж, извършил измама и противозаконно присвоил чужди вещи.

Росен Д. е привлечен в качество на обвиняем за това, че в края февруари 2017 г. в с. Дичин, общ. В. Търново, с цел да набави за себе си имотна облага възбудил и поддържал у жена  от с. Дичин заблуждение, че има възможност и намерение да й достави 6 куб. м. дърва за огрев и с това й причинил имотна вреда в размер на 240 лева, представляваща заплатената за недоставената дървесина сума. Той е привлечен като обвиняем и за това, че в периода 22.11.2016 г. до 27.02.2017 г. в гр. Велико Търново, при условията на продължавано престъпление, противозаконно присвоил чужди движими  вещи /фризер и автоматична пералня/, които владеел като наемател, на обща стойност 1033 лв.

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събрани доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията, които са наказуеми с лишаване от свобода от една до шест години. Налице е и опасност обвиняемият да извърши престъпление и да се укрие. Спрямо Росен Д. има висящи други наказателни производства за извършени измами и обсебвания. Същият няма легални източници на доходи и се издържа с получените от деянията суми, не обитава своя постоянен и настоящ адрес и  живее в различни квартири без регистрация и без сключени договори за наем.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов