Избрани Новини

Ръст на продажбите на имоти отчетоха в Благоевград

С 20% повече са сключените сделки

Засилен интерес към покупко-продажбите на недвижими имоти отчитат брокерите в Благоевград. За последните три месеца и продавачи, и строители отчитат ръст от около 20 процента на сключените сделки. Най-търсени са апартаменти в широк център, както и панелни жилища, които са санирани.
Биляна Китанова работи в голяма строителна компания. Казва, че през последните две години се търсят както на по-малки жилища, така и на по-големи апартаменти.

Биляна Китанова, продавач недвижими имоти:
"От края на миналата година се забелязва повишен интерес и малко по-голям брой сделки, отколкото през изминалите, последните три години, когато беше много по-трудно да се решат хората да купят каквото и да било."

Най-търсени са малките апартаменти в централната градска част. Цената е около 600 евро на квадратен метър. Апартаментите до 80 квадратни метра, ново строителство, се продават от 40 до 50 хиляди евро. Тристайни панелни жилища пък се продават на цена от около 50-60 хиляди лева.

Паулина Чукарска, брокер недвижими имоти:
"За последните шест месеца бих казала, че много голям ръст дойде в Благоевград. Тук започнаха да се търсят и апартаменти, и къщи, не само панелки, всякакви. Няма гарсониери, защото има голямо търсене на гарсониери, панелни."

Тенденцията към увеличаване на покупко-продажбите на жилища ще се запази и през следващата година, прогнозират за БНТ експертите в бранша.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов