Избрани Новини

Административният съд в Благоевград e сред най-натоварените в страната

Новините

15-03-2017, 13:02

Снимка:

blagoevgrad.utre.bg

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Административен съд – Благоевград празнува 10-годишен рожден ден

Заема шесто място

Благоевградският административен съд е на шесто място по натовареност в страната. В него работят десет съдии. За период от 10 години, откакто съществува съдебната институция, са образувани над 16 хиляди дела.

Най-често в Административния съд в Благоевград се разглеждат жалби против актове, издадени по Закона за устройство на територията, Закона за кадастъра и имотния регистър, а в последните години се е увеличил и броят на делата по Закона за подпомагане на земеделските производители.

Мария Тодорова, председател на Административния съд в Благоевград"
"Причините са многото мерки, които са одобрени, които са за подпомагане на земеделските производители и при отказ за финансиране, отказите се обжалват пред Административния съд в Благоевград."

По думите на Тодорова работата на Административния съд всяка година става все по-прозрачна за обществото.

Мария Тодорова:
"Една от нашите цели е ежегодно да подобряваме не само качеството на съдебните актове, бързината, срочността на разглеждане на делата, но и да повишим доверието на обществото в съдебната система."
Димитър Узунов, представляващ Висшия съдебен съвет"
"Данните от Европейското табло показват, че административното ни правораздаване е на една от челните места в Европа, което сочи за висок професионализъм."

За тези десет години откакто е създадена съдебната институция, броят на завършените дела е почти равен на заведените. Голяма част от делата приключват в тримесечен срок от образуването им.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов