Избрани Новини

Даниела Савеклиева в Кресна: Повишаване на доходите е сред основните задачи на ГЕРБ

За целта са подготвени пакет мерки за създаване на подходящ бизнес климат

Повишаване на доходите, повишаване на жизнения стандарт на българските граждани и създаване на подходящ бизнес климат са сред основните задачи, които си поставя ГЕРБ при следващ управленски мандат. Това каза областният координатор на ГЕРБ и втора в листата на партията в Благоевградска област Даниела Савеклиева на среща в Кресна с работещи в шивашки фирми и предприятия за дървопреработване.

"Заложените икономически разчети гарантират минималната работна заплата да нарасне до 650 лв., а средната заплата за страната да стане 1500 лв. Когато ГЕРБ се ангажира с нещо, то става факт. Нека си припомним, че през 2009 г. никой в Благоевградска област не вярваше, че е възможно да се построи автомагистрала „Струма”. Тогава обаче ГЕРБ обеща, че това ще се случи и сега този изключително важен инфраструктурен проект се реализира. Вече спокойно и бързо се пътува по отсечките от Благоевград до София и от Сандански до Кулата. В момента се строи участъкът, който свързва Кресна и Сандански”, припомни Савеклиева. Тя подчерта, че този стратегически обект ще подпомогне развитието на бизнеса, на туризма, на търговията, а това ще доведе до разкриването на нови работни места, повече заетост и по-добро заплащане на работещите.

"Нов приоритет в праграмата на ГЕРБ е образованието. Инвестициите в образование са инвестиции в успешното бъдеще на България – в подготвени млади хора и в икономически растеж за просперираща нация. Усилията ни са насочени към учителите и увеличение на техните заплати, а това е възможно да се случи. Така ще помогнем в oбpaзoвaтeлнaтa cиcтeмa дa влязaт пo-мoтивиpaни и пo-дoбpи yчитeли, които ще подготвят още по-добре младите хора. За успешната им реализация на пазара на труда залагаме на дуалното обучение, чрез което се засилва връзката между образованието и нуждите на бизнеса", обясни Даниела Савеклиева.

Тя подчерта, че ГЕРБ е единствената партия, която е направила толкова много за хората и е правилният избор. Подкрепете ни с №11 в бюлетината, за да продължим започнатото, да надградим постигнатото във всички сфери на икономиката и обществения живот. ГЕРБ не дава празни обещания, а предлага реалния решения", призова областният координатор на ГЕРБ и втора в листата на партията в Благоевградска област Даниела Савеклиева.

"Похвални бяха усилията на правителството на ГЕРБ и премиера Борисов да се отворят преди време еврофондовете, защото благодарение на средствата по европейски програми нашето предприятие е напълно ремонтирано и модернизирано", споделиха работещи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов