Избрани Новини

Клубът по туризъм "Бъндерица" се събра за началото на новия сезон

Градоначалникът на Банско бе гост на отчетното събрание на клуба

Градоначалникът на Банско, Георги Икономов бе гост на отчетното събрание на Клуба по туризъм „Бъндерица” – гр. Банско. Той благодари за поканата и поздрави дамите за активността им, като им заяви своята подкрепа.

"Радостно е, че въпреки ежедневните си грижи, намирате време да бъдете заедно, обединени от любовта си към природата и планинския туризъм" допълни Икономов.
В Клуба членуват 65 човека от различни възрасти, като най-младият е на 19 г., а най-възрастният планинар, но с бодър дух, е на 75 годишна възраст. Председателят му Лиляна Рискьова сподели, че след регистрацията му през 2010 г. имат покорени десетки върхове в страната, посещения на множество еко пътеки в България и обекти от списъка „100 национални туристически обекта”.

"Още този месец ни предстои първото за тази година изкачване в планината, което ще бъде до природния феномен „Стъпалата” в Северен Пирин, в обхвата на резервата „Баюви дупки - Джинджирица", разказа Рискьова.

Тя не пропусна да благодари на ръководството на община Банско за оказваното съдействие при организиране на ежегодните туристически обиколки, заложени в програмата на Клуба. "Благодаря на кмета на Банско г-н Икономов и неговия заместник г-н Мацурев, двама интелигентни и много земни хора, че уважиха нашата покана и бяха заедно с нас”, допълни още председателя на Клуба.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов