Избрани Новини

В Разлог ще строят спортен комплекс

Ще се намира в местността "Байова борика"

Концесия за строителство на "Спортен комплекс" в м. "Байова борика" в землището на Община Разлог подписаха кметът инж. Красимир Герчев и Иван Чапов - изпълнителният директор на „Хидроенергийна компания“ АД-Благоевград. Именно компанията спечели конкурса за концесионер.
"Чрез изграждането на подобен спортен комплекс ще се подобрят условията за активен спорт на жителите и гостите на община Разлог, каза инж. Герчев и допълни: "Много разчитаме на привличане на допълнителен туристически потенциал, който да предлага нови услуги на хотелиерите от общината. Това ще доведе до развитието на туристическия продукт и създаването на нови работни места“. Концесионният договор е за срок от 35 години.
В спортния комплекс ще бъдат изградени 5 футболни терени с прилежащата инфраструктура-трибуни, заведения, паркинги; игрища за волейбол, баскетбол, тенис. Ще бъде построен и голям открит паркинг за автомобили и автобуси. Спортният комплекс ще предоставя условия за тренировъчна и състезателна дейност от спортни организации и клубове, както и организиране на домакинства на спортни събития.
Строителството на обекта е въз основа на прието от Общински съвет-Разлог Решение № 180 от 28.07.2016 г., а територията, на която ще се строи комплексът е частна общинска собственост на Община Разлог.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов