Избрани Новини

Иновативни училища ще има в Благоевградско

Това са ПМГ "Яне Сандански“ и Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Гоце Делчев

Две са училищата в Благоевградска област, които кандидатстват да работят като иновативни през следващата учебна година и очакват одобрение от Министерството на образованието и науката, предаде БНТ. Това са Природоматематическата гимназия „Яне Сандански“ и Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Гоце Делчев.

Екипът на Природо-математическата гимназия в град Гоце Делчев отдавна работи за нов стил на преподаване и усвояване на знанията. В училището искат да създадат среда, в която ученикът и учителят да работят заедно, да свързват научните знания с това, което предлага животът.

Елка Божинова - директор на Природо-математическата гимназия „Яне Сандански“ - Гоце Делчев:
“Това, което искаме да внедрим, е да направим преподаването интердисциплинарно, което ще рече, че няма да разделяме химията от физиката и да преподаваме знанията по химия отделно от тези по физика и биология."

Около два месеца подготовка извън работно време е отнело на екипа на Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Гоце Делчев да кандидатства за категорията „иновативно“.

Людмила Дерменджиева – директор на Първо основно училище: „Просто искаме само някой да ни признае и този някой да бъде МОН заради това, че използваме успешно технологиите."

Христина Попаркова – учител по български език и литература: “Това е така наречения облак, който задавам по електронен път домашните, ученикът ми отговаря, давам му напътствия, проверявам докъде е стигнал. Tова смятаме да го заложим по всички учебни дисциплини в 5-и и 6-и клас.”

И от двете училища смятат, че образованието трябва да бъде приоритет номер 1 в държавата и да се създава възможност академичното знание да бъде свързано с реалностите в живота.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов