Избрани Новини

Виктор Янев, ПП ГЕРБ: Доказахме, че можем да произвеждаме честни избори

"Пример за това са президентските", заяви кандидатът за народен представител от ГЕРБ

„Ние доказахме, че можем да произвеждаме честни избори и пример за това са изборите за президент и вицепрезидент", заяви пред "Дарик" Виктор Янев - кандидат за народен представител от ГЕРБ и бивш областен управител на Кюстендил. Янев определи начина, по който той и други негови колеги бяха освободени от служебния кабинет, като несериозен и некоректен.

"Областният управител е един брокер в този изборен процес, той само получава и предава бюлетините на РИК и от там до общините и СИК. Аз не виждам как един областен управител може да манипулира избори. Виждам как наследникът ми се опитва, не да ги манипулира, а да ги направи по-трудни, местенето на РИК е пример за това. Задаваме си въпроса: защо служебният областен управител тръгна по срещи в малките населени места, в градовете от областта, а не се занимава с провеждането на демократични избори? Защо бяха назначени зам.-областни управители, членове на БСП, които даже са били в ръководството й? Това са въпроси, на които хората ще си отговорят сами”, заяви Виктор Янев.

Кандидатът за народен представител от ГЕРБ обяви, че има инвеститор, готов да вложи 50 млн. лв. в Балнеоложки комплекс в Кюстендил, под формата на публично-частно партньорство.

“Не ни достигна времето да реализираме този проект, но вече имаме подкрепата на Бойко Борисов за едно такова партньорство, ако получим доверието и на избирателите, разбира се. Има изготвена количествено-стойностна сметка, започва да се разработва и самият проект. Има още какво да дадем на Кюстендил и се надявам, че избирателят отново ще прояви разум, ще се обърне назад във времето и ще си спомни кой какво е направил за България и за Кюстендилска област”, коментира третият в листата на ГЕРБ и общински председател на партията в Кюстендил - Виктор Янев.

Янев припомни, че благодарение на доброто партньорство между изпълнителната власт, в лицето на кабинета “Борисов 2” и община Кюстендил, предстои реализацията на проекти за 7,5 млн. лв. Те са за галерията на Майстора и парка около нея, за основни ремонти на училища и детски градини, благоустрояване на река Банщица и един от кварталите в центъра на града.

Средства се отпуснаха и за довършване на Центъра за долекуване и продължително лечение, за благоустрояване на градската среда. „Във времето Кюстендил на няколко пъти се е опарвал от неразбирателството между местна власт и държава. Това води до ущърб за хората. В периода 2014 - 2016 година това бе загърбено”, подчерта Виктор Янев.

Той бе категоричен, че хората, които го познават, знаят, че властта не го е променила по никакъв начин. „Оставам учител по професия. Оставам верен на образованието и спорта. Бих пожелал на хората да проявят разум, а това е важно, за да има просперитет в града ни и да не забравяме какво се случва, когато БСП управлява страната”, заключи кандидатът за народен представител от Кюстендил, призовавайки хората да подкрепят ГЕРБ с №11 в интегралната бюлетината.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов