Водачът на листата на ГЕРБ Кирил Калфин: Чухме какво искат хората - blagoevgrad.utre.bg

Водачът на листата на ГЕРБ Кирил Калфин: Чухме какво искат хората

19 март 2017, 14:14 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    ПП ГЕРБ

  • Снимка:
    ПП ГЕРБ

"Искат да обърнем повече внимание на социалната политика, и го правим", заяви Калфин

Водачът на листата Кирил Калфин и останалите кандидати за народни представители от ГЕРБ в Кюстендилска област се срещнаха с жители на община Кочериново.

По време на срещата Кирил Калфин заяви, че обещанията, поемани от ГЕРБ, са реални и се изпълняват. Пред жителите на Кочериново той пое ангажимент да съдейства за подмяната на водопроводната мрежа в селата Пороминово и Бараково. "В нашата програма има предвиден фонд именно за такива населени места. Фондът ще разполага със 100 млн. лв., които ще бъдат разпределяни на такива общини. За област Кюстендил, която не влезе във водната асоциация и няма да има възможност да се финансира от европейски средства, са предвидени 10 млн. лв. Затова имаме реалната възможност да направим това, за което говорим и което ви обещаваме", посочи Калфин.

По време на срещата той припомни, че община Кочериново също ще се възползва от санирането по Националната програма за енергийна ефективност. В Кочериново има един блок, който предстои да бъде саниран. "Предвижда се и инвестиция от близо милион за изграждането на резервоар, който да реши проблемите с водата тук", заяви още Кирил Калфин.

Пред жителите на Кочериново Калфин обясни, че е получил оплаквания от земеделски производители от региона затова че са им забавени плащанията по две от програмите. "По тези програми ние изплащахме субсидиите на земеделските производители до края на годината или най-късно до януари месец на следващата. Сега обаче тези плащания се бавят и земеделските производители са притеснени", заяви той. Калфин обясни, че навременното изплащане на тези субсидии е крайно необходимо на земеделските производители, в противен случай се налага да покриват разходите от собствения си джоб.

Водачът на листата на ГЕРБ посочи още, че когато държавата е оставена на самоход, започва да изостава в някои от секторните политики. 
"Имаме реална програма, която коренно се различава от програмата на нашите опоненти. В тяхната няма конкретика и няма реални неща. Можеш да я четеш вечер преди лягане и да мечтаеш. Програмата на ГЕРБ обаче се базира на реален растеж и на стабилни икономически показатели", заяви още той.

Пред присъстващите Калфин посочи, че при този икономически ръст, постигнат от правителството на Борисов, вече може да се говори за увеличение на пенсиите и заплатите. "Минималната работна заплата ще достигне 650 лв., а средната - 1 500 лв. И това ще бъде реалност, защото тези разчети са подкрепени с икономически показатели", обясни той. От там логично ще се увеличат вноските в НОИ, а съответно и пенсиите. "Ние чухме какво искат хората: да обърнем повече внимание на социалната политика и го правим. Не го направихме досега, защото държавата бе задлъжняла и

ГЕРБ трябваше да разплати дълговете, наследени от предходните правителства", обясни още водачът на ГЕРБ в Кюстендилска област.

По време на срещата, кандидатът за народен представител Радослава Чеканска обясни и основните акценти от програмата на ГЕРБ в сектор "Образование". "Ще има промяна на наредбата за броя на учениците, което ще доведе до това, че няма да се налага да има смесени паралелки и ще падне минималната бройка. Това ще подобри качеството на образование и ще спре миграцията от малките населени места към големите. Ще има промяна в делегираните бюджети и много по-справедлива система при определянето им. Вече бюджетът на училищата няма да зависи от броя на децата. Видя се, че това води до много порочни практики", обясни Чеканска.

ГЕРБ се обявява и за премахване на имунитета на народните представители, както и за по-бърза правосъдна система.

Кирил Калфин призова присъстващите жители на Кочериново на 26-ти март да подкрепят ПП ГЕРБ и да гласуват с номер 11 в интегралната бюлетина.
Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета