Избрани Новини

Рафтинг шоу по река Струма стартира на Благовещение

През двата дни ще има куп демонстрационни спускания по бързеите

Стотици рафтъри ще окупират поречието на река Струма следващия уикенд, информира kmeta.bg. Навръх празника Благовещение – 25 март, ще бъде даден старт на шоуто с лодки по река Струма. Сигурно е, че ще има много мераклии да вдигнат адреналина със спускане в бързите води на реката.

Купонът в района на Малкия тунел край Симитли е гарантиран, тъй като през двата дни ще има куп демонстрационни спускания по бързеите, а вечерите ще се пие бира и пеят песни. Организатори на събитието са община Симитли и Рафтинг център Х-клуб.  За старта му се подготвя специално водно шоу, което ще качи адреналина на феновете на борбата с речните бързеи и търсачите на силни усещания.

В събота сутрин, в 10.00 часа, всички желаещи да се спуснат с лодки и каяци по Струма, са добре дошли на входа на Кресненското дефиле. Веднага след официалното откриване и задължителния инструктаж започват демонстрационните спускания с рафтове по река Струма.

Все повече са нашенците и чужденците, които искат да усетят тръпката от опасното пътуване по едно от най-добрите естествени трасета в страната в Кресненското дефиле. За деца и възрастни рафтингът е незабравимо изживяване и много силна емоция. Много наши фирми организират тиймбилдинг за персонала си с екстремните спускания. „Малко страх винаги има, водата не бива да се подценява. Заради това вземаме всички предпазни мерки”, твърдят рафтърите от  Х-Клуб.   
Рафтинг спускането продължава около 2 часа по най-дългото рафтинг трасе – около 12 км, като се преминава през различни по профил и трудност бързеи. След рафтинг спускането смелчаците се връщат обратно до рафтинг центъра, където има съблекални за преобличане и душове. Мястото осигурява и възможности за спокойствие и почивка след рафтинг спускането. То може да се комбинира с каньонинг, пейнтбол турнир, въжена градина, спускане по тролей, стрелба с въздушна пушка и лък по мишени.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов