Избрани Новини

Подават се заявления за прием в детските градини в Благоевград

Кампанията започва от 20 март и ще продължи до 7 април

От днес започва подаване на заявленията за прием в детските градини. Със заповед на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов кампанията за записването на деца за прием в детските градини за учебната 2017-2018 година започва от 20 март и ще продължат до 7 април. Тази година в община Благоевград се очаква да бъдат приети общо 650 деца, разпределени в 26 първи групи в детските градини.
Изготвянето и утвърждаването на списъците с приетите деца, при реализиран прием на първи етап,  следва да бъде направено до 9 май, а записването на детето в предпочитаното заведение трябва да бъде направено до  15 май.
Графикът на дейностите се актуализира за всяка нова учебна година  със заповед на кмета на община Благоевград. Приемът на деца в детските градини се извършва посредством точкова система, която се формира чрез два вида критерии - общи и социални. Общите критерии са за деца на родители, живеещи в района на детското заведение, такива, които имат брат или сестра, вече приети, деца на родители, които са редовни студенти, на служители в детската градина. Те се отнасят и за деца, на които местоработата на родителя или настойника е в района на детското заведение. Социалните критерии обхващат и деца в неравностойно положение, от приемно семейство, без родителски грижи, както и деца от многодетно семейство. Децата със специални образователни потребности се приемат с предимство.
И тази година, както предходните, не се очаква да има проблем с броя на местата в детските градини, благодарение на приоритетите и политиката, следвани от кмета д-р Атанас Камбитов и неговия екип. Детайлна информация за критериите, сроковете, подбора и документите е публикувана на сайта на община Благоевград в раздел „Детски градини и ясли“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)