Избрани Новини

Бисер Михайлов: В центъра на Управленската програма на ГЕРБ е всеки отделен гражданин

Той се срещна с жителите на село Еленово

При голям интерес премина срещата на кандидата за народен представител от ГЕРБ Бисер Михайлов, бивш областен управител и четвърти в листата на ГЕРБ за 1 МИР, с жителите на село Еленово. В срещата се включиха още кметът на селото Чанко Чанков и общинският съветник от ГЕРБ Давид Петров.

Бисер Михайлов представи приоритетите в управленската програма на партията, като се спря по-конкретно на тези, които касаят всеки един гражданин – образование, здравеопазване, инфраструктура, социална политика.

„През 2009 г., когато ГЕРБ дойде на власт, минималната работна заплата беше 290 лв. Сега е 460 лв., а при следващ управленски мандат ГЕРБ залагаме до края му да се повиши до 650 лв. и средна работна заплата 1500 лв. Другата реалистична цел, която си поставяме, е увеличение на пенсиите. Много се спекулира с тази тема. Не е въпросът само до желанието, а да знаеш откъде ще дойдат средствата за увеличение. Тези, които обещават за 1 година пенсиите да се увеличат с голям размер, означава да вкарат държавата в криза. Ние даваме конкретни цифри и срокове на база на реални изчисления и затова сме заложили увеличение с 2,7 % от юли месец“, обясни Бисер Михайлов.

Един от приоритетите на ГЕРБ по този въпрос е ликвидиране на системата на фалшивите ТЕЛК-ове и прехвърляне на системата на ТЕЛК в НОИ. Така ще се прекъсне злоупотребата и спестените средства ще бъдат пренасочвани именно за увеличение на пенсиите. Присъстващите на срещата приветстваха това намерение, както и другата идея на ГЕРБ за въвеждане на електронна здравна карта. Бисер Михайлов посочи, че такава карта ще позволи на самия пациент да осъществява контрол в реално време на потреблението на даден вид медицинска услуга.

Сред другите обсъдени въпроси, важни за жителите на село Еленово, бяха водопровода и канализацията. Бисер Михайлов обясни, че ще се търси възможност община Благоевград да попадне в обхвата на Програмата за развитие на селските райони, която дава възможност за реализиране на подобни съоръжения.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)