Избрани Новини

По-високи заплати получават работещите в социалната сфера в Благоевград

Увеличението е с до 5%

Заплатите на работещите в Бюджетно звено "Заведения за социални услуги" на територията на община Благоевград се повишават с до 5%. Увеличението е сила от 1 март и е в резултат на адекватната и целенасочена политика, водена от кмета д-р Атанас Камбитов.

Увеличението на месечните възнаграждения ще засегне над 200 души специализиран и помощен персонал в социалната сфера в община Благоевград.

От 2012 година насам, реално, това е четвъртото увеличение на работещите в социалната сфера в община Благоевград.

Благоевград е сред общините с най-добре развити социални услуги. Има работещи 21 звена, които обхващат максимален брой нуждаещи се. Бяха изградени три комплекса за социални услуги – Комплекс за социални услуги за деца, Комплекс за възрастни хора с увреждания и Комплекс за стари хора. Те бяха създадени с цел да се стига по-лесно до потребителите и служителите, които обгрижват хората. От социалните услуги в общината могат да се възползват над 1000 души в нужда. На територията на община Благоевград функционират Домашен социален патронаж, обществена трапезария и т.н. Предстои да бъдат изградени над 200 нови социални жилища.Към този момент Община Благоевград има 525 социални жилища, които се дават на хората от социално слабите групи.

Сред приоритетите, залегнали в управленската програма на д-р Камбитов, са разработване и набор от нови социални услуги, включително обучение на деца и млади хора за самостоятелен живот и пълноценна интеграция в обществото.

Предвидено е и предоставяне на социални услуги, насочени към коригиране на негативни поведенчески модели, семейно консултиране, реинтеграция на деца, напускащи специализираните институции. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов