Избрани Новини

Разширяват част от клетките в зоологическата градина в Благоевград

В зоопарка има около 220 броя животни от близо 30 вида

Започнаха ремонтните дейности за разширяване на част от клетките в зоологическата градина в Благоевград. След приключването им ще бъде осигурен по-широк периметър на движение на камерунската коза, муфлона, ламата и др. Металните ограждения на същите клетки ще бъдат премахнати и заменени с естествен дървен материал.
Ремонтира се и осветлението на територията на зоологическата градина. През последните година бяха изградени пет нови клетки, включително клетката на мечките, на чакалите, вълците, лопатарите. Извършени бяха и множество ремонтни дейности за обновяване на клетките и алейните пространства. Зоопаркът разполага с ветеринарно-медицински кабинет, оборудван с необходимата апаратура. Животинските видове имат медицински картони, в които се вписват направените прегледи и евентуални лечения. Животните се хранят по утвърдени хранителни дажби. Хигиенизирането на помещенията става ежедневно. Здравословното състояние на животните, обитаващи благоевградския зоопарк, е добро и се следи от специалисти. В зоопарка в Благоевград в момента има около 220 броя животни от близо 30 вида. Сред новодоставените са бодливи свинчета, папагали, маймуни, благородни елени, патици, нутрии, фазани, чакали и др. Семейството на настоящите чакали се е увеличило с шест малки.
При посещение на големи групи има възможност за изнасяне на беседи, свързани с произхода и начина на живот на обитателите на зоологическата градина в Благоевград. В началото на 2016 година благоевградският зоопарк получи лиценз, в който са вписани краткосрочни и по-дългосрочни мерки, които се изпълняват.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)