Избрани Новини

Първи златни медали за Славка Стоянова и Калин Георгиев

Те са в ски бягането от Световните зимни игри в Австрия

Вчера на снежния стадион в Рамсау (Австрия), Славка Стоянова, на 12 години, от Чепеларе и 15- годишният Калин Георгиев от Смолян спечелиха златни медали на 50 м ски бягане класически стил. Двамата атлети спечелиха първите златни медали за България от Световните зимни игри‘2017.
„Спортът ме вдъхновява, кара ме да се чувствам щаслива. За мен е огромна гордост, че спечелих златен медал за България“, сподели Славка Стоянова след финала на 50 м ски бягане.
Докато първите думи на Калин Георгиев бяха „Мечтаех да представя страната ни на най-високо ниво, щастлив съм, че успях да спечеля първото място и да представя България достойно!“.
„Калин и Славка доказаха, че когато дадеш всичко от себе си, нещата се получават, въпреки заледяванията по трасето. Славка показа истински дух за победа и прекрасен финален спринт, като победи само с 15 стотни. Калин взе убедителна преднина и не даде никакъв шанс на конкуренцията във финала“ - информира националният треньор на отбора по ски бягане Александър Димитров.
„Горд съм, че съм ръководител на толкова сплотена делегация. Очаквам още медали на 100 м ски бягане и 200 м бягане със снегоходки!“ – сподели Емил Иванов, ръководител на националната делегация на Спешъл Олимпикс България.

До момента българската колекция от медали от Световните зимни игри Австрия‘2017 включва 4 медала – 2 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал. Два, от които са спечелени от 26-годишният състезател от Банско Михаил Якимов, носител на първия медал за България от Световните зимни игри‘ 2017 на Спешъл Олимпикс – сребро в супер гигантския слалом и 32-годишната Валя Черкезова, която се пребори за бронза на 100 м, като завоюва първия медал за България в бягането със снегоходки.

Финалите за нашите атлети в ски бягането на 100 м ще бъдат на 22 март 2017 от 14:00 ч. българско време на ски стадиона в Рамсау (Австрия).



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)