Избрани Новини

Кирил Калфин, ГЕРБ: Над 52 млн. лв. е инвестицията по националната програма за енергийна ефективност в област Кюстендил

Само в Кюстендил вече са санирани или са в ремонт 53 блока

Общата сума на инвестицията по националната програма за енергийна ефективност в област Кюстендил е над 52 млн. лв. Това заяви по време на среща с граждани водачът на листата на ГЕРБ в Кюстендилска област Кирил Калфин. Той посочи, че Кюстендил е на 3-то място в страната по брой санирани блокове и включени в Националната програма за енергийна ефективност. Само в Кюстендил вече са санирани или са в ремонт 53 блока и има още 41 многофамилни жилищни сгради с договори с финансиращата банка. В Дупница се санират 24 блока.

По думите му, в Кюстендил са инвестирани още 2 500 000 лв. по ОП “Региони в растеж”, с които са санирани 5 многофамилни жилищни сгради.

"Правим всичко възможно градът ни да има хубав облик и да бъде благоустроен. В момента в Кюстендил се изпълняват проекти на обща стойност 7,5 млн. лв. по ОП “Региони в растеж”. Те са част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие, подписан с МРРБ през юни 2011, по време на правителството на Борисов 1", посочи още Кирил Калфин.

Пред присъстващите той обясни, че с 2,5 млн. лв. ще бъде изградена зона за отдих в парк "Галерията". Предвиден е и основен ремонт на ПМГ за около 2,2 млн. лв., като сградата ще бъде основно обновена, а басейнът захранен с минерална вода. Кандидатът за народен представител поясни още, че предстои саниране на сградите на Второ ОУ и ДГ “Първи юни”- филиал "Зорница".

Пред жителите на Кюстендил водачът на листата на ГЕРБ посочи, че с проектите се предвижда благоустрояване на пространството около река Банщица, за 1 млн. лв. и на една от улиците в града за близо 200 000 лв.

Кирил Калфин бе категоричен, че всичко това е в резултат на съвместните усилия на Община Кюстендил, в лицето на кмета Паунов и на правителството на Борисов.

Кирил Калфин призова хората да не се подвеждат по популистки обещания, а на 26-ти март да гласуват своето доверие на ГЕРБ с номер 11 в бюлетина, защото партията е доказала, че изпълнява своите обещания, може да носи отговорност и работи в полза на хората.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов