Избрани Новини

Прокуратурата проверява зоологическата градина в Кюстендил

Новините

22-03-2017, 16:27

Снимка:

Зоопарк - Кюстендил

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Роми хвърлят камъни по лъва в благоевградския зоопарк

Сигнал за безстопанственост се разследва

Районната прокуратура в Кюстендил се е самосезирала и е започнала проверка по реда на надзора за законност по повод информация, изнесена в медия, относно състоянието на зоопарка в Кюстендил и в частност физическото състояние на отглежданите в него животни. Това съобщи за БНР говорителят на прокуратурата Галина Димитрова.

Проверката е възложена на РИОСВ Перник. В хода ѝ ще се изяснява спазват ли се разпоредбите на Закона за биологичното разнообразие и приетата в съответствие с него наредба за минималните изисквания и условия за отглеждане на животни в зоологически градини и центрове за отглеждане и размножаване на защитени видове животни, както и изисквания и условия, при които следва да се отглеждат животните в зоологическите градини.

При извършване на проверката следва да се установи спазват ли се цитираните нормативни актове при отглеждането на животните в зоологическата градина в града, има ли нарушения на съответните актове, какви са предприетите действия и действията за отстраняване на закононарушенията и последиците от тях, както и действията, предприети за санкциониране на виновните лица и издадените административни актове, уточни Димитрова. Проверката трябва да бъде извършена в едномесечен срок.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов