Избрани Новини

Студенти от ЮЗУ спечелиха четири златни медала от "Орфеево изворче"

Общо пет са наградите им от XVII Национален фолклорен конкурс в Стара Загора

Студенти от Факултета по изкуствата на Югозападния университет „Неофит Рилски“ се завърнаха с пет награди от XVII Национален фолклорен конкурс „Орфеево изворче“, който се проведе в Стара Загора.
Дмитро Труфкин, студент в трети курс, специалност „Изпълнителско изкуство“ спечели първа награда и златен медал в категорията „Народни инструменти“. Това е поредното отличие за третокурсника. През декември миналата година Дмитро спечели националния приз „Чуждестранен студент на годината“.
Журито от композитори, диригенти и инструменталисти с председател Георги Петков присъди първа награда на Народния хор към Факултета по изкуствата с ръководител д-р Бинка Добрева.
Моника Миткова и Михаела Иванова, студенти във втори курс, специалност „Изпълнителско изкуство“, спечелиха първа награда и златен медал в категория „Вокални дуети“. Със златен медал и първа награда за вокален дует бяха отличени и второкурсничките Джулия Дамянова и Магдалена Найденова.
Третокурсничката Полина Порумова спечели голямата награда на Фен Фолк ТВ - заснемане и излъчване на видео клип.
Конкурсът „Орфеево изворче“ е част от културната програма на Министерството на образованието и науката. В него тази година участие взеха 1300 таланти от цялата страна.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)