Избрани Новини

Община Благоевград газифицира дневни центрове и обществена трапезария

Вече е газифицирана сградата, в която се помещава Домът за стари хора в квартал "Струмско“

Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за стари хора и Обществена трапезария в Благоевград вече имат изградена система за газификация. Извършените дейности са част от Инвестиционната програма на Община Благоевград. Вече е газифицирана и сградата, в която се помещава Дом за стари хора в квартал „Струмско“. В следващите месеци предстои да бъде газифициран и комплексът, където се помещават Центърът за ранно детско развитие, детска градина и Домашен социален патронаж в квартал „Еленово“. Това са само част от стъпките на ръководството на Община Благоевград за подобряване и оптимизиране на социалните услуги. През тази година предстои да бъде направен основен ремонт на защитено жилище за хора с умствена изостаналост. Ремонтни дейности са предвидени и в Центъра за настаняване от семеен тип за деца в Благоевград.
Благоевград е една от добре развитите общини в социално отношение. На територията на община Благоевград функционират десетки социални услуги, в това число ЦНСТ-та - преходно жилище, Дом за деца, лишени от родителски грижи, домове за възрастни хора, защитени жилища, Домашен социален патронаж и др.
Благодарение на политиката, водена от кмета д-р Атанас Камбитов,  Община Благоевград продължава дейностите в посока развитие на социалните услуги.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов