Избрани Новини

Бански атлети блестяха на Спешъл Олимпикс България

В актива на България от 9 медала, два са спечелени от атлетите на Банско – Михаил Якимов и Валя Черкезова

Днес в Пресклуб България (Национален стадион „Васил Левски“) бе дадена пресконференция след успешното представяне на българските атлети на Спешъл Олимпикс България, които завоюваха от Световните зимни игри Австрия‘2017 9 медала – 4 златни, 3 сребърни и 2 бронзови.
В актива на България от 9 медала, два са спечелени от атлетите на Банско – Михаил Якимов и Валя Черкезова. Мишо завоюва сребро в супер гигантския слалом, първия медал за България от Световните зимни игри‘2017 на Спешъл Олимпикс, a Валя се пребори за бронза на 100 м, като завоюва първия медал за страната ни в бягането със снегоходки.
Медалистите от Банско бяха придружавани от Мая Стоицева, началник отдел „Хуманитарни дейности” в община Банско, Елена Говедарев, ръководител на Защитено жилище 1 и 2 и Генадий Стоицов, златен медалист на Банско от Световните зимни игри в Пьонг Чанг в Република Корея през 2013 г.
В пресконференцията взеха участие всички шампиони и медалисти, техните треньори, националният директор на Спешъл Олимпикс д-р Христо Христозов, ръководителят на българската делегация Емил Иванов, представители на общините, носителят на малката световна купа по сноуборд Радослав Янков, неговият треньор Георги Атанасов и генералният секретар на БфСки Пепа Мицева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов