Избрани Новини

Сандански отпразнува Благовещение

Община Сандански дари с 1500 лв. и подаръци първите родени от 8 години тризнаци

В навечерието на Благовещение Православен храм „Св. Георги“, община Сандански, НЧ „Отец Паисий-1919“ и Сдружение „Жените на Сандански“ организираха и представиха вълнуващ спектакъл, посветен на майката.

В Дома на културата, деца от читалището с изпълнения на пиано и цигулка, развълнуваха всички. Запомнящи се бяха и рециталите на ученици по стихове от творчеството на местни поети и песни, посветени на Святата майка.

С много емоция и талант ученици от IОУ „Климент Охридски“  представиха драматизация „Приказка за най-благата вест“, която развълнува и просълзи всички присъстващи.

В края на емоционалната вечер, след изпълненията на талантливите деца на град Сандански, на сцената бе поканена майката, която в началото на годината роди тризнаци – първите от осем години в Сандански – Благовеста Шутракова. Носеща святото име на благата вест, Благовеста бе поздравена от зам.кметът на община Сандански – Зорица Органджиева с голям букет, ръчно изработени кутии за бебешки съкровища с фотоалбуми за всяко бебе и 1500 лв. Зорица Органджиева сподели, че тези подаръци от името на кмета на общината Кирил Котев, са в знак на подкрепа и споделяне на радостното събитие на семейството – раждането на тризнаците Никол, Мартин и Симона. Църковното настоятелство подари на младите родите икона, която да закриля новородените и техните близки.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов