Избрани Новини

Дела за отглеждане на коноп води Районна прокуратура - Петрич

През пролетта на 2016 г. С. А. незаконно засяла и отглеждала растения от рода на конопа

Районна прокуратура – Петрич внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу С.А. за престъпление по чл. 354в, ал. 1, пр. 1 и пр. 2 и по чл. 354а, ал.,3, пр. 2, т.,1, пр. 1 от Наказателния кодекс.

През пролетта на 2016 г. обвиняемата А. незаконно засяла и в продължение на няколко месеца отглеждала растения от рода на конопа (канабис). За целта тя използвала полуразрушена постройка до едноетажна къща в с. Дрангово, общ. Петрич. Стойността на откритата дрога, с нето тегло на изсушената листна маса от 790 грама, възлиза на 3 160 лв.

Отделно от това в детска стая, в таванско помещение и на приземния етаж от къщата, С.А. без надлежно разрешително, съгласно Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, държала коноп (марихуана) с различно съдържание на тетрохидроканабинол. Високорисковото наркотично вещество било разпределено на пет части с тегло 1 102 грама на обща стойност 4 408 лв.

На подсъдимата скамейка по обвинение на РП – Петрич в извършване на престъпление по чл. 354в, ал. 1, пр. 2 от НК е изправен и Л.А. През 2015 г. в градина в местността „Бочвище“, в землището на с. Яково, общ. Петрич, той отглеждал коноп. За прикриване на незаконната дейност растенията били скрити в централната част на градината, между царевичните насаждения.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)