Избрани Новини

Нов панорамен път ще свързва Банско с голф комплекс край Разлог

Трасето ще е с дължина 3390,15 метра

Община Банско инвестира в построяването на нов панорамен път, който да свърже курорта с голф комплекс в съседната община Разлог, предаде БНР. За инвестиционното предложение са уведомени заинтересованите лица, които могат да се запознаят с него от 24 март до 7 април в сградата на кметството. В същия срок те имат възможност да внесат писмени становища до общинската администрация. Изпратено е уведомление и до Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Трасето ще е с дължина 3390,15 метра, началото му е в землището на община Разлог, а краят му ще е при улица „Явор” в Банско. Пътната отсечка минава през хълмист и пресечен терен, предвижда се максимална скорост до 30 километра в час. Пътят минава в близост до входа на бившата казарма и край няколко хотела. „Целта ни е да направим връзка между двете туристически дестинации в общ туристически продукт. Този път ще свърже Банско с Курортно селище „Пирин”, където е и голф комплексът „Пирин Голф & Кънтри Клуб”, по този начин ще се активират туристическите връзки между двете общини”, заяви Георги Икономов, кмет на община Банско. 

В последните години градът се превърна в европейски курортен център и затова е необходимо да има повече комуникации. При строителството на пътната отсечка ще се положат 40 сантиметра трошен камък и 16 сантиметра асфалтобетон, ще се изградят водостоци и шахти, бордюри и банкети.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов