Избрани Новини

Благоустрояват около социалните жилища в Дупница

Парите са от "Региони в растеж"

Районът около социалните жилища в Дупница, изградени върху терена на старите казарми, ще бъде благоустроен. Това ще стане със средства по проекта за Интегриран градски транспорт, който е изработила общината. Проектът се финансира по Оперативна програма “Региони в растеж”.

Общинските жилища са построени преди година и половина по проекта “Дом за всеки” с европейски средства. В 150-те апартамента са настанени социално слаби семейства и хора с увреждания. Край постройките обаче все още няма оформени улици, тротоари и зелени площи. Причината е, че в проекта не са включени средства за тези дейности. Затова общинското ръководство търси други възможности за благоустрояване на района.

Красимир Георгиев - заместник-кмет на община Дупница:
"Преди година ние предприехме вариант две - всъщност изграждането на самата инфраструктура да стане по един по-мащабен проект - “Интегриран градски транспорт”."

Живеещите в социалните блокове очакват с нетърпение районът да бъде благоустроен.

Мая Димитрова:
"Абсолютно всички го очакваме и защо - защото тука има поне по най-малко десетина деца на блок, които деца имат нужда от детските площадки и такива неща.”

Необходимата сума за тези дейности е един милион и двеста хиляди лева.

Красимир Георгиев - заместник-кмет на община Дупница:
"Цялостният проект за интеграция на градския транспорт е около 6 милиона лева.”

По проекта се предвижда да бъде пусната и нова градска автобусна линия. Рейсовете ще тръгват от тук и ще се движат до квартал “Байкал”, информира БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов